Steenmarter verjagen uit huis: Effectieve oplossingen en preventie tips

Steenmarter verjagen uit huis: Effectieve oplossingen en preventie tips

Kernpunten
Steenmarters zijn beschermde diersoorten in Nederland en kunnen overlast veroorzaken in huis
Gebruik diervriendelijke methoden zoals ultrasone apparaten en lichtsignalen om steenmarters te verjagen
Voorkom toegang tot uw huis door openingen af te dichten en voedsel op te bergen
Zorg voor een schone en opgeruimde omgeving rond uw huis om steenmarters niet aan te trekken

Wat zijn steenmarters?

Steenmarters, ook bekend als marters, zijn beschermde diersoorten in Nederland. Deze dieren hebben enkele opvallende kenmerken en gewoonten:

  • Uiterlijk: Marters zijn ongeveer zo groot als een kat, met een slank lichaam, een pluizige staart en kenmerkende oren.
  • Gedrag: Ze zijn voornamelijk 's nachts actief en hebben scherpe klauwen waarmee ze gemakkelijk in bomen, huizen en auto's kunnen klimmen.
  • Leefgebied: Marters komen voor in heel Nederland, vooral in gebieden met kleinschalige landbouw, oude schuren en heggen.
  • Aanpassingsvermogen: Dankzij hun vermogen om zich aan verschillende omgevingen aan te passen, kunnen ze moeiteloos klimmen en springen.

Met hun behendige aard en nachtelijke levensstijl zijn marters fascinerende dieren die zich goed weten te redden in diverse leefomgevingen.

 

Waarom veroorzaken marters overlast?

Hoewel steenmarters een belangrijke rol spelen in het ecosysteem, kunnen ze aanzienlijke problemen veroorzaken voor huiseigenaren. Dit komt door een aantal redenen:

  • Beschutting en Voedsel: Steenmarters worden aangetrokken door auto's vanwege de beschutting tegen regen en wind. Ook de aanwezigheid van visolie in auto-onderdelen, die ze associëren met voedsel, speelt een rol.
  • Lawaai en Rommel: Marters kunnen veel lawaai maken en rommel veroorzaken in huizen en op zolders.
  • Schade aan Eigendommen: Ze richten vaak schade aan isolatie en kabels aan, wat kan leiden tot dure reparaties.
  • Sterk Ruikende Uitwerpselen: Hun uitwerpselen en urine hebben een sterke geur en kunnen andere ongedierte, zoals vliegen en maden, aantrekken.

Ondanks hun nuttige rol in de natuur, kunnen steenmarters dus voor behoorlijk wat overlast zorgen in woongebieden.

 

Diervriendelijke Marterverjagers

Bij Altho Pest Control begrijpen we de noodzaak om steenmarters op een diervriendelijke manier te verjagen. Daarom bieden we verschillende oplossingen aan:

  • Ultrasone Apparaten: Marters kunnen veel overlast veroorzaken in en rondom je woning. De Altho Marterverjager maakt gebruik van ultrasone geluiden die onhoorbaar zijn voor mensen, maar die marters juist afschrikken. Deze verjager kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is effectief in woningen, campers, caravans, schuren en tuinen. Het apparaat kan worden aangesloten op het stopcontact, werkt op batterijen, of kan worden verbonden met de accu van je auto. Bovendien geeft het apparaat periodiek felle lichtflitsen om marters nog verder af te schrikken. Volgens Top Reviews is de Altho Marterverjager uitgeroepen tot de beste marterverjager van 2024. Bekijk het volledige artikel Beste marterverjager | Top 10 voor meer informatie en een gedetailleerde vergelijking van de topkeuzes.
    Altho Marterverjager kenmerken
    • Marterverjager voor Auto's: Bescherm je auto tegen marters met de Altho Marterverjager Auto. Dit apparaat is speciaal ontworpen om marters uit auto's te verjagen door middel van hoogfrequente geluidssignalen. Het is eenvoudig aan te sluiten op de autoaccu en verbruikt zeer weinig energie. Bovendien schakelt het apparaat automatisch in wanneer de motor uitstaat en uit wanneer de motor draait (indien aangesloten op het contactslot). Dit helpt kostbare reparaties te voorkomen door marters op een veilige afstand te houden.

       

      Preventie is de sleutel

      Naast het gebruik van verjagingsmethoden, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat steenmarters uw huis binnendringen. Enkele effectieve preventieve stappen zijn:

      • Toegangspunten Afdichten: Zorg ervoor dat alle gaten en kieren in uw huis goed zijn afgesloten.
      • Voedsel Opruimen: Berg voedsel op in goed afgesloten containers om marters niet aan te trekken.

      Daarnaast is het belangrijk om de omgeving rond uw huis schoon en opgeruimd te houden:

      • Rommel Verwijderen: Verwijder rommel en houd uw tuin netjes.
      • Afvalbeheer: Bewaar vuilniszakken in gesloten containers en vermijd het achterlaten van etensresten buiten.

      Met deze maatregelen kunt u helpen voorkomen dat steenmarters uw huis en tuin aantrekkelijk vinden.

       

      Professionele Hulp bij Steenmarterproblemen

      Als u aanhoudende problemen ondervindt met steenmarters in uw huis, aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts van Altho Pest Control. Ons ervaren team kan u adviseren over de meest effectieve en diervriendelijke oplossingen die zijn afgestemd op uw situatie.

      Wij bieden een breed assortiment aan marterverjagers, waaronder de Altho Marterverjager inclusief batterijen, voor een gebruiksklare oplossing. Onze producten zijn ontworpen om steenmarters effectief te verjagen zonder ze schade toe te brengen.

       

       

      Altho Marterverjager - vooraanzicht marterverjager met verpakking inclusief batterijen

       

       

      Veelgestelde Vragen over Steenmarters

      Zijn steenmarters gevaarlijk voor mensen?

      Steenmarters zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor mensen. Ze zijn schuwe dieren die contact met mensen vermijden. Echter, als ze zich bedreigd voelen, kunnen ze bijten of krabben uit zelfverdediging.

      Hoe weet ik of ik last heb van steenmarters in mijn huis?

      Tekenen van de aanwezigheid van steenmarters zijn onder meer:

      • Lawaai op zolder of in de spouwmuren, vooral 's nachts
      • Uitwerpselen en urine met een sterke geur
      • Schade aan isolatie, kabels en andere materialen
      • Pootafdrukken en krabsporen

      Kan ik steenmarters zelf verjagen of heb ik professionele hulp nodig?

      In veel gevallen kunt u steenmarters zelf verjagen met behulp van ultrasone apparaten en preventieve maatregelen. Echter, als het probleem aanhoudt of als u zich niet comfortabel voelt om het zelf aan te pakken, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

       

      Conclusie

      Steenmarters zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem, maar kunnen overlast veroorzaken wanneer ze in huizen binnendringen. Door diervriendelijke verjagingsmethoden te gebruiken en preventieve maatregelen te nemen, kunt u effectief voorkomen dat steenmarters uw huis binnenkomen en schade aanrichten.

       

      Terug naar blog
      • Duivenpoep Veilig Verwijderen: Tips & Risico's

        Duivenpoep Veilig Verwijderen: Tips & Risico's

        De noodzaak van effectieve duivenpoep verwijdering Duivenpoep is meer dan alleen een esthetisch probleem. Het kan ernstige schade veroorzaken aan gebouwen en oppervlakken. De zuren in de uitwerpselen tasten verf,...

        Duivenpoep Veilig Verwijderen: Tips & Risico's

        De noodzaak van effectieve duivenpoep verwijdering Duivenpoep is meer dan alleen een esthetisch probleem. Het kan ernstige schade veroorzaken aan gebouwen en oppervlakken. De zuren in de uitwerpselen tasten verf,...

      • Rattenplaag in huis? 8 onmiskenbare tekenen

        Rattenplaag in huis? 8 onmiskenbare tekenen

        De onmiskenbare geur van ammoniak Een penetrante ammoniakgeur is vaak het eerste teken van een rattenplaag in huis. Deze scherpe lucht komt voort uit de urine en uitwerpselen van ratten...

        Rattenplaag in huis? 8 onmiskenbare tekenen

        De onmiskenbare geur van ammoniak Een penetrante ammoniakgeur is vaak het eerste teken van een rattenplaag in huis. Deze scherpe lucht komt voort uit de urine en uitwerpselen van ratten...

      • Muizengif: verborgen gevaar voor kind en huisdier

        Muizengif: verborgen gevaar voor kind en huisdier

        De gevaren van muizengif voor kinderen en huisdieren Muizengif is een veelgebruikt middel om muizen in huis te bestrijden, maar het brengt ernstige risico's met zich mee voor kinderen en...

        Muizengif: verborgen gevaar voor kind en huisdier

        De gevaren van muizengif voor kinderen en huisdieren Muizengif is een veelgebruikt middel om muizen in huis te bestrijden, maar het brengt ernstige risico's met zich mee voor kinderen en...

      1 van 3